Planning renovatie Kolkakkerweg (fase 1)

De renovatie van de Kolkakkerweg duurt tot het voorjaar van 2019. De uitvoering gaat in twee bouwstromen volgens een vaste route. Een aantal werkzaamheden (zoals het aanbrengen van de buitengevel) zijn afhankelijk van goed weer. Daarom is onderstaande planning onder voorbehoud. Op deze pagina is wel altijd de actuele planning te vinden.Kaartje met bloknummers en de bouwroute

In september wordt in de eerste blokken gelijktijdig gewerkt aan de binnen- en buitenzijde. Aan de binnenzijde wordt leidingwerk aangebracht onder de vloer op de begane grond, en douchevloeren worden aangebracht of gestort. Verder worden binnenwanden geplaatst en leidingwerk in de wanden gefreesd. Aan de buitenzijde worden steigers aangebracht. Daarna worden asbestkozijnen van de verdiepingen verwijderd, groen wordt van de gevels verwijderd (waar nodig) en de gevels worden verstevigd als dat nodig is. Verder wordt veel gewerkt aan het dak: dakpannen, panlatten en tengels worden verwijderd, dakkapellen gesloopt en na het aanbrengen van isolatie wordt alles vernieuwd weer teruggeplaatst.

Oktober
In oktober wordt het bovenstaande ook in de tweede bouwstroom (de volgende blokken) uitgevoerd. Bij de eerste blokken worden in oktober binnenwanden geplaats en stucwerk wordt aangebracht in woningen en kelders. Verder wordt gewerkt aan de plafonds en gestart wordt met het tegelwerk van badkamer en toilet. Aan de buitenzijde worden nieuwe kozijnen geplaatst en isolatie wordt aangebracht met de gezaagde steen.

November
In november worden de eerste blokken (1,2,3) afgerond en aan de noordzijde van de Kolkakkerweg worden blok 10, 11, 12 en 16 opgestart. De woningen van blok 1 worden half november opgeleverd, het tweede blok een week later en zo wordt elke week naar verwachting blok 1 t/m 6 voor de Kerst opgeleverd.

December
Aan de noordzijde wordt nu ook druk gewerkt. Blok 13, 14 en 17 worden daar ook opgestart. Dat betekent dat er aan de buitenzijde steigers worden aangebracht. Daarna worden asbestkozijnen van de verdiepingen verwijderd etc. Zie voor de volgorde van werkzaamheden de beschrijving in september.

Januari 2019
Van Kerst tot 7 januari 2019 is het rustig op het renovatieterrein vanwege de Kerstvakantie. Na de vakantie gaat het schema van opleveren van blokken door (zie tekening). Blok 7 en Blok 8 worden al snel opgeleverd. Later in januari worden ook blok 7, 8, 9 en 10 opgeleverd.

Februari 2019
In februari is het volop winter. Dat betekent dat het weer van invloed kan zijn op de planning. Als alles volgens plan verloopt, worden in februari de blokken 10, 11, 12, 13 en 16 opgeleverd. Dat is het grootste deel van de noordzijde van de Kolkakkerweg.

Maart 2019
Begin maart worden blok 17, 14 en als laatste blok 15 ook opgeleverd.

Fasering
Na fase 1 start medio 2019 fase 2. Dat wordt een nieuwbouwfase. Het plan is om de wijkvernieuwing in 5 fases te vernieuwen. Op deze manier worden niet teveel woningen ineens aan de woningmarkt onttrokken. Ook kunnen huurders zoveel mogelijk in de wijk blijven wonen tot een nieuwe fase klaar is en dan in één keer verhuizen. Bekijk de fasering en planning

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *