Verlengde Maanderweg

Al wandelend door onze buurt viel mij op dat het op de Kolkakkerweg steeds drukker wordt. Steeds meer auto’s met een vrij hoge snelheid. Al peinzend over hoe dit in de toekomst zal gaan, schoot mij te binnen dat de Verlengde Maanderweg een fietssnelweg gaat worden. Wat betekent dit voor de achterliggende wijken/buurten?

Logisch nadenkende zijn de automobilisten met hun vier of meer wielen te gast op deze weg. Nu zijn wij automobilisten altijd geduldig en blijven dan netjes achter de fietsers rijden om te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, ahum. Ook de tweewielers gedragen zich perfect en delen de weg met anderen. Wanneer dit sprookje werkelijkheid wordt, zou dit de perfecte oplossing zijn!

Realiteit zal zijn dat de automobilist een andere route kiest om sneller op de plek van bestemming te komen. Volgens de rekenmodellen van de gemeente zal dat wel meevallen en kiest men de Veenderweg als alternatief, want die is er geschikt voor….. Logisch nadenkende gaat het volgende gebeuren: Vanaf de schaapsweg slaat de automobilist af naar de Kolkakkerweg om snel binnendoor te kunnen schieten.

Op de Verlengde Maanderweg zie je nooit kleine kinderen op de stoep spelen of fietsen, logisch dat is te gevaarlijk. Door de
sluiproute(s) is het in de wijken/buurten ook zo onveilig dat het daar ook niet meer mogelijk is om je kind alleen buiten te laten voor het huis. Ook zijn deze straten niet ingericht om echt veel meer verkeer te krijgen. Al zigzaggend verkeersborden negerend spoed men zich door de straten. Vrachtverkeer wat zich vast rijd in de straten. (gebeurt nu al regelmatig)

Dit maakt het leven in onze buurten, Bloemenbuurt, Kolkakkerbuurt en de andere kant van de Verlengde Maanderweg niet prettiger en veiliger.

De gemeente vindt dat zij de bewoners van de buurten actief betrokken heeft bij deze plannen. Echter weten velen niets van deze plannen en de gevolgen, wat vindt u van deze plannen? Laat het hieronder weten!!! Kopieer dit stukje, maar laat even weten waar u het plaatst of wat u er mee wilt doen, zodat het te volgen is. Om te zien wat voor een acties/reacties we kunnen of moeten ondernemen zodat de gemeente luistert en er wat mee gaat doen.

Laat uw mening horen!!!!

Marcel Boertien

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Verlengde Maanderweg

  1. Goed nieuws! Wethouder Peter de Pater heeft besloten om van de Verlengde Maanderweg geen fietsstraat te maken. Laten we hopen dat het smaller maken van de weg (van 6,55m naar 6,0m) niet zal leiden tot irritatie en sluipverkeer. https://www.ede.nl/gemeente/actueel/nieuwsbericht/verlengde-maanderweg-krijgt-nieuwe-inrichting/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *