Bezoek aan renovatie/nieuwbouwproject Deventer

Op 31 oktober ging een afvaardiging van deventerde Bewonerscommissie en Woonstede op bezoek bij woningcorporatie Rentree in Deventer. Het doel van deze excursie was te leren van de aanpak van andere projecten met een combinatie renovatie en nieuwbouw. We kregen een rondleiding door het T&D Kwartier, een wijk waar deels is gerenoveerd en deels sloop-nieuwbouw is uitgevoerd. De wijk is qua opzet anders. De wijk is namelijk een mix tussen huur- en koopwoningen. De nieuwbouw is een mix van stijlen geworden zoals tuindorpstijl, maar ook industriële stijl. Door deze excursie is duidelijk geworden hoeveel kwaliteit het stedenbouwkundig plan voor de Kolkakkerbuurt heeft. In dit stedenbouwkundig plan zit wel eenheid in de diverse woningtypes. Ook sluit de nieuwbouw goed aan bij de renovatiewoningen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *