Stappen bij renovatie

Op dit moment wordt de aanbesteding van de renovatie voorbereid. Het is een heel traject waarbij een aannemer wordt geselecteerd. De Bewonerscommissie denkt hier namens de bewoners in mee en de toekomstige bewoners van de renovatiewoningen worden uiteraard ook betrokken.

Het selecteren van een aannemer gaat globaal in de volgende stappen:

  • Er wordt komende week een lijst van aannemers gemaakt, de Bewonerscommissie wordt gevraagd of zij aanvullend aannemers kennen die Woonstede moet uitnodigen.
  • Deze aannemers wordt in oktober gevraagd een aantal gegevens aan te leveren. Hiermee doe je een globale toets of het bedrijf geschikt is voor deze renovatie.
  • Uiteindelijk blijven er 3 aannemers over. Ook hiervoor wordt de Bewonerscommissie gevraagd mee te stemmen door vragen te beantwoorden met een cijfer. Daaruit ontstaat een shortlist.
  • De aannemers wordt gevraagd een offerte te maken en op basis van een aantal selectiecriteria kan de Bewonerscommissie stemmen door cijfers te geven. Dit samen met de beoordeling van Woonstede levert 1 aannemer op die de renovatie gaat doen. Dit zal begin 2018 zijn. De aannemer zorgt ook voor een architect.

Samen met de toekomstige bewoners van de renovatiewoningen wordt in februari/maart 2018 een traject opgestart waarbij het renovatieplan wordt gemaakt. Het renovatieplan bestaat uit een plan van aanpak en een planning.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *