Geslaagde meedenkavond Kolkakkerbuurt

30 september 2016

img_2588

Gisteravond zijn we in de Kolkakkerbuurt begonnen met de meedenksessies voor het stedenbouwkundig plan. Zo’n 50 wijkbewoners hadden zich hiervoor opgegeven. Na een kort welkomstwoord werd in 4 groepen kennisgemaakt met elkaar en gestart. Op tafel lag een kaart van de Kolkakkerbuurt en ook stiften, overtrekpapier en scharen. De twee stedenbouwkundigen van Inbo legden aan tafel uit welke stappen worden genomen in een stedenbouwkundig plan. Na de uitleg werden platen onthuld waaruit woningen en tuinen van allerlei groottes konden worden geknipt. Ook waren er straten, parkeerplaatsen en plantsoentjes die de bewoners op de oude wijk konden plakken.

Na anderhalf uur lagen er vier kaarten met allerlei ideeën voor de buurt. Van extra grote achtertuinen tot wonen aan een hofje en van parkeren op eigen terrein tot een centraal park in de buurt. Elke groep legde uit waar men op had gelet en er werden vragen uit de andere groepen beantwoord: ‘Heb je wel gedacht aan seniorenwoningen? Waar moeten we parkeren?’

Over drie weken is de volgende avond. Dan komen de eerste schetsen van de stedenbouwkundigen met daarbij een uitleg welke ideeën zijn meegenomen. Daarna worden alle opmerkingen verzameld en opnieuw meegenomen waarna op het eind het plan klaar is.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *